Sałatka z selera naciowego i kalafiora

Sałatka z selera naciowego i kalafiora

 

Składniki:
0,5 kalafiora
6 łodyg selera naciowego
1 pomidor
0,5 cebuli
1 łyżka jogurtu greckiego
0,5 łyżki majonezu
sól i pieprz
przyprawa do sałatek

 

Przygotowanie:

Kalafior dzielimy na różyczki i obgotowujemy go do miękkości w osolonej wodzie. Przekładamy go do miski razem z drobno pokrojonym selerem naciowym. Pomidor oraz cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do pozostałych warzyw. Całość mieszamy z majonezem i jogurtem greckim (lub śmietaną), doprawiłam solą, pieprzem oraz przyprawą do sałatek. Można podać zarówno jako sałatkę do wędlin i chleba, ale świetnie się sprawdza także jako dodatek do drugiego dania.

Dodaj komentarz